کتابخانه

معرفی و دانلود کتاب نقد و بررسی آراء مدعیان مهدویت (با تکیه بر آراء احمد الحسن)

  نام کتاب: نقد و بررسی آراء مدعیان مهدویت

نویسنده: آقای نصرت الله آیتی

موضوع:  نقد مستندات احمد حسن  و گوشزد خطاهای نهفته ان ها

جلد: یک جلد

تعداد صفحه: 46


 احمد بن اسماعیل معروف به احمد حسن یکی از مدعیانی است که در سالهای اخیر به ادعای این که امام مفترض الطاعه مهدی قائم وصی امام مهدی نوه آن حضرت و یمانی است برای خود شهرتی به هم زده و در گوشه و کنار عده ای را فریفته و با خود همراه کرده است. وی و طرفدارانش برای اثبات ادعاهای خود به برخی از روایات تمسک جسته اند.

 در این نوشتار تلاش شده است به اختصار برخی از مستندات وی به نقد کشیده شود و خبط و خطاهای نهفته در آن گوشزد شود. تقطیع روایات تحریف نظر دانشمندان شیعه ناتوانی در فهم معنای روایات استناد به نقل های شاد استناد به نسخه بدلها برداشت سطحی از روایات استناد به روایات اهل سنت حذف روایات مخالف تعارض درونی و بیرونی برخی از نقدهایی هستند که میتوان برای مستندات آنها بر شمرد.

سخنان نویسنده همراه با مقدمه کتاب

با گذشت روزها، ماه ها و سالها بشر آخر الزمان آرام آرام به لحظه پرشکوه طلوع خورشید هستی نزدیک تر می شود و دوران ظلمت تاریخ سینه خود را برای درخشش شفق حقیقت میگشاید.

 این چشم انداز دل انگیز و افق روشن از یک سو دلدادگان روشنایی را سرشار از امید و طراوت میکند و بذر ایمان و استواری را در دل هایشان می کارد و از سوی دیگر کارگزاران ظلمت را به تکاپو وامی دارد؛ تکاپویی با همه امکانات و توانمندی ها و با بسیج همه نیروها برای ماندن و نابود نشدن به راستی که برای جبهه تاریکی این لحظات آخر بسیار حیاتی و قیمتی اند و وقتی فرمانده این جبهه در بهشت آن هم در قبال پیامبری از پیامبران خدا فرصت سوزی نکرد و قدر لحظه های خود را برای قریب دانست آیا از این لحظات باقی مانده از واپسین ساعات تاریخ بشریت غفلت میکند؟ هرگز! از این روست که با گذشت زمان جریان فتنه ها شتاب بیشتری می گیرد و موج های سهمگین آن بلندتر و شکننده تر می شود.

 رصد حیله ها و ترفندهای جبهه ظلمت برای اغوای بشر آخر الزمان کناری است بس مهم و حیاتی و البته ظریف و پر دامنه که لحظه ای غفلت از آن پیامدهایی خسارت بار و جبران ناپذیر در پی خواهد داشت.

 یکی از این طرفندها پایه گذاری جریانهای انحرافی است که به ادعای مهدویت با ارتباط با امام مهدی عج و امثال آن مؤمنان ساده دل را اسیر هوسهای زودگذر خود می کنند.

و از جهل مرکبی برای سوار شدن بر گرده آنان می سازند. آنان در پوستین گوسفند، گرگ گونه ایمان خلایق را می دوند و به نابودی می کشانند و تبعات آن تنها دامن گیر گرفتار شدگان در دام این شیادان رهزن نمی شود.

بلکه چه با اصل اندیشه مهدویت را از نظرها می اندازد و در دلها سست جلوه می دهد و این هدف غایی جبهه شیطان است که ایمان یک نفر و هزار نفر را نشانه نرفته، بلکه اصل ایمان را هدف قرار داده است.

 احمد حسن الیمانی از جمله این جریانهای انحرافی که در سالهای اخیر در کشور عراق شکل گرفته و در گوشه و کنار در حال ترویج باورهای خرافی است جریان احمد حسن است. مؤسس این جریان شخصی به نام احمد بن اسماعیل از قبیله صیامر است که در سال ۱۹۷۳ میلادی در منطقه ای به نام هویر از توابع شهرستان زبیر از استان بصره متولد شد و در سال ۱۹۹۹ از دانشکده مهندسی نجف فارغ التحصیل شد و مدتی در حوزه شهید سید محمد صدر تلمذ نمود. وی مدعی است ابتدا در خواب و سپس در بیداری با امام مهدی عج ملاقات کرده و آن حضرت او را مأمور به هدایت انسانها کرده است.

احمد حسن ادعاهای متعددی دارد از جمله این که خود را فرزند با واسطه امام مهدی حج میداند و با این سلسله نسب خود را به آن حضرت منتسب می کنند. احمد بن اسماعیل بن صالح بن حسین بن سلمان بن امام مهدی خود را امام سیزدهم معرفی می کنند. خود را مهدی و قائم میداند. او معتقد است پس از امام مهدی دوازده مهدی که همگی قائم نیز هستند از فرزندان آن حضرت به ترتیب جانشین او خواهند شد و او اول المهدیین است. خود را وصی و جانشین امام مهدی میداند که به زودی و پس از حیات آن حضرت جانشین ایشان خواهد شد. خود را یمانی می نامد.

 و خود را فرستاده امام مهدی برای هدایت انسانها می داند که همه باید به او ایمان آورند و با وجود او دیگر تقلید از مراجع جایز نیست و همه باید از او تقلید کنند. وی دعاوی خود را از حدود ۱۲ سال پیش آغاز کرد و توانست در کشور عراق برخی از شیعیان ساده دل را بفریبد. وی پس از انجام اقدامات نظامی ای که طرف داران او در عراق انجام دادند و در نتیجه اقدام پلیس بغداد برای دستگیری اش از عراق گریخت و پس از آن تنها از طریق اینترنت با طرف داران خود در ارتباط است. طرف داران وی معتقدند او هم اکنون غایب شده است.

شیوه های نقد احمد حسن

برای نقد احمد حسن از دو مسیر می توان حرکت کرد مسیر نخست این است که صرف نظر از ادعای احمد حسن و مستندات او ابتدا به این پرسش پاسخ داده شود که بر اساس روایات اهل بیت پس از حکومت امام مهدی عج چه رخ خواهد داد؟ آیا دوران رجعت آغاز خواهد شد و امامان معصوم به دنیا بازگشته و حکومت امام مهدی عج با سرپرستی آنان استمرار خواهد یافت؟  یا این که فرزندان امام مهدی عج جانشین آن حضرت خواهند شد؟ و یا این که احتمالات دیگری وجود دارد؟

پرسش دوم که نیازمند پژوهش مستقل دیگری است این است که اگر فرض را بر این بگیریم که پس از امام مهدی عج فرزندان آن حضرت جانشین ایشان خواهند شد آیا آنان پیش از ظهور امام مهدی عج نیز جایگاه و نقشی خواهند داشت با این که نقش و جایگاهشان منحصراً مربوط به پس از ظهور و رحلت با شهادت امام عصر عج است؟

سومین پرسشی که باید به آن پاسخ داد این است که اساساً برای تشخیص مصادیق فرمایشات پیشوایان معصوم چه راهکارهایی وجود دارد؟ به تعبیر دیگر برای تطبیق فرمایشات ائمه بر مصادیق خارجی چه معیارهایی وجود دارد؟ حل این پرسش از این جهت در نقد احمد حسن راه گشاست که او مدعی است بسیاری از آن چه الله فرموده اند بر او تطبیق میشود و او مصداق بسیاری از روایات است. بنابر این نیازمند معیارهایی برای تطبیق روایات بر مصادیق خارجی هستیم. اگر بتوان به این سه پرسش اساسی پاسخ داده می توانیم ادعای احمد حسن و امثال او که در گذشته بوده اند و در آینده نیز خواهند بود را به راحتی نقد کنیم.

دومین مسیر برای پاسخ گویی به ادعای احمد حسن نقد و بررسی مستندات اوست به این معنا که مستندات او یک به یک بررسی شوند و میزان دلالت آنها بر ادعایش بررسی شوند. از میان دو شیوه یادشده، شیوه نخست مبنایی تر است و کاربرد بیشتری دارد و نگارنده، فاز سوم آن معیارهای تطبیق را تا حدودی به انجام رسانده است آینی (۱۳۹۱) اما نظر به درخواست هایی که برای پاسخ گویی اجمالی به دعاوی یادشده وجود داشت در نوشتار پیش رو طبق شیوه دوم به نقد برخی از مستندات احمد حسن پرداخته شد تا خوانندگان عزیز با روشی که او در مقام استدلال بر ادعایش در پیش گرفته و دلایلی که بر آن اقامه کرده بیشتر آشنا شوند.

پیش از شروع نقد افکار وی تذکر دو نکته ضروری است: نخست این که مسئله امامت و مهدویت یکی از اعتقادات بنیادین مکتب تشیع است و آن چه در این باره مطلوب است ایمان است و ایمان نمی تواند مبتنی بر گمان باشد؛ چرا که آدمی نمی تواند به چیزی که یقین ندارد ایمان داشته باشد از این رو چنین باور بنیادینی نمی تواند مبتنی بر ادله گمان آور باشد و ما در این حوزه و سایر اعتقادات اساسی دیگر نیازمند ادله یقین آور هستیم. به همین دلیل مروجان احمد حسن اعتراف دارند که مدعای خود را نمی توانند با اخبار واحد اثبات نمایند و از این رو مدعی هستند برای اثبات حقانیت احمد حسن روایات متواتری در دست دارند که برای انسان یقین آور است.

با توجه به نکته یاد شده برای نقد احمد حسن نیاز به بررسی تک تک مستندات او نیست، گرچه همه آنها قابل نقد هستند، بلکه همین که تعدای از مستندات او نقد شده و دلایل او از حد تواتر ساقط شود برای ما کفایت می کند. نکته دوم این که آن چه در نوشتار پیش رو به احمد حسن نسبت داده می شود، اگر به منبع خاصی ارجاع داده نشده باشد. مطالبی است که نویسنده از سخن گوی سایت او در پالتاک منجر به صورت شفاهی شنیده است.

آخرین نکته ای که در پایان این قسمت میتوان به آن اشاره کرد

 این است که اعتقاد به امامان دوازده گانه یکی از محوری ترین باورهای شیعه در طول تاریخ بوده است و شیعیان همیشه به نام شیعیان دوازده امامی شناخته می شدند. این مطلب ریشه در روایات متوتری دارد که از پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله نقل شده که امامان را دوازده نفر و به تعداد نقبای بنی اسرائیل معرفی فرموده اند و بلکه این مضمون را اهل سنت در کتاب های معتبر خود همچون صحاح شش گانه ثبت کرده اند.

از این رو این باور که پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله دوازده جانشین دارند، از اعتقاداتی است که در میان تمام مسلمین اعم از شیعه و سنی بر آن اتفاق نظر وجود دارد؛ با این حال احمد حسن خود را امام سیزدهم میداند. بنابر این ادعای او مخالفت با اجماع شیعه و سنی است. و او سختی گفته که نه بر مبنای شیعه پذیرفتنی است و نه بر مبنای اهل سنت و این خود دلیل استوار دیگری بر بدعت گذار بودن اوست.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا