کتابخانه

معرفی و دانلود کتاب روشن‌تر از خورشید (قانون شناخت حجت های الهی)

  نام کتاب: روشن‌تر از خورشید 

نویسنده: علی محمدی هوشیاریی

موضوع: قانون شناخت حجت های الهی و نقد جریان احمد الحسن البصری

جلد: یک جلد

تعداد صفحه: 85صفحه


 

روشن تر از خورشید

 

عَنْ مُفَضَّلِ بْنِ عُمَرَ قَالَ: کُنْتُ عِنْدَ أَبِی عَبْدِ اللهِ … فَقَالَ أَمَا وَ اللَّهِ لَیَغِیبَنَّ عَنْکُمْ صَاحِبُ هَذَا الْأَمْرِ وَ لَیَحْمُلَنَّ هَذَا حَتَّى یُقَالَ مَاتَ هَلَکَ فِی أَیِّ وَادٍ سَلَکَ وَ لَتُکْفَونَ کَمَا تُکْفَأُ السَّفِینَهُ فِی أَمْوَاجِ الْبَحْرِ لَا یَنْجُو إِلَّا مَنْ أَخَذَ اللَّهُ مِیثَاقَهُ وَ کَتَبَ الْإِیمَانَ فِی قَلْبِهِ وَ أَیَّدَهُ بِرُوحٍ مِنْهُ وَ لَتُرْفَعَنَ اثْنَتَا عَشْرَهَ رَایَهً مُشْتَبِهَهً لَا یُدْرَى أَی مِنْ أَیِّ قَالَ فَبَکَیْتُ فَقَالَ مَا یُبْکِیکَ یَا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ فَقُلْتُ جُعِلْتُ فِدَاکَ کَیْفَ لَا أَبْکِی وَ أَنْتَ تَقُولُ اثْنَتَا عَشْرَهَ رَایَهٌ مُشْتَبِهَهً لَا یُدْرَى أَی مِنْ أَیِّ قَالَ وَ فِی مَجْلِسِهِ کَوَّهً تَدْخُلُ فِیهَا الشَّمْسُ فَقَالَ أَبَیْنَهٌ هَذِهِ فَقُلْتُ نَعَمْ قَالَ أَمْرُنَا أَبْیَنَ مِنْ هَذِهِ الشَّمْسِ .

 

مفضل بن عمر گوید شنیدم امام صادق میفرمود: همانا به خدا قسم که صاحب این امر از شما غایب شود و هر آینه شما در فشار آزمایش قرار گیرید تا آنجا که بگویند امام مرد کشته شد به کدام دره افتاد ولی دیده اهل ایمان بر او اشک بارد و شما مانند کشتی های گرفتار امواج دریا متزلزل و سرنگون شوید و نجات و خلاصی نیست جز برای کسی که خدا از او پیمان گرفته و ایمان را در دلش ثبت کرده و بوسیله روحی از جانب خود تقویتش نموده همانا دوازده پرچم مشتبه برافراشته گردد که هیچ یک از دیگری تشخیص داده نشود

(حق از باطل شناخته نشود مفضل :گوید من گریستم و عرض کردم پس ما چه کنیم؟ حضرت به شعاعی از خورشید که در ایوان تابیده بود اشاره کرد و فرمود این آفتاب را میبینی؟ عرض کردم آری فرمود به خدا امر ما از این آفتاب روشن تر است.)

 

روشن‌تر از خورشید (قانون شناخت حجت‌های الهی – نقد جریان احمد الحسن البصری)

کتابی است که با زبان فارسی به بررسی جریان مدعی یمانی می‌پردازد. پدیدآورنده این اثر علی محمدی هوشیار است و انتشارات تولی انتشار آن را به عهده داشته‌ است.

 

قانون شناخت حجت های الهی

 

یکی از موارد سوء استفاده در جریان احمد الحسن البصری، مسأله قانون شناخت حجت های الهی است. احمد بصری با فراهم نمودن یک بسته معرفتی به عنوان قانون شناخت حجت های الهی سعی در تطبیق محتوای آن با شخصیت خود را دارد تا از این رهگذر شیعیان اثنی عشری را فریب داده و خود را در جایگاه حجت خدا قرار دهد.

 

در این بسته قانون شناخت تمامی حجت های الهی در سه مسأله وصیت سلاح و پرچم منحصر شده و برای مطابقت آن با شخصیت خود، ابتدا به حدیث موسوم به وصیت در کتاب الغیبه طوسى ماله استناد نموده و سپس با تأویل بردن سلاح رسول الله (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌) به علم و تأویل پرچم بر دعوت به حاکمیت الله سعی در اثبات وصایت و حجیت خود دارد.

 

  •  علائم و ودایع رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌)

 

یکی از مهمترین ادله اثبات وصایت برخورداری از علائم و ودایع رسول گرامی اسلام است که بایستی مدعی وصایت از ارائه آنها برای مردم ناتوان نباشد.

این علائم و ودایع عبارتند از:

 

علامت و ودیعه اول، برخورداری از کتاب مختوم و ملفوف به عنوان وصیتنامه رسول خدا الله به ائمه معصومین که از آن به عنوان «عهد النبی» نیز یاد میشود پیش از وفات پیامبر اکرم (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌) وصیتنامه ای در قالب کتاب مهر شده به ایشان نازل گردید.

چنانچه امام صادق (علیه السلام) در این باره می فرماید: 

إِنَّ اللهَ عَزَّوَجَلَّ أَنْزَلَ عَلَى نَبِیْهِ کِتَاباً قَبْلَ وَفَاتِهِ، فَقَالَ: یَا مُحَمَّدُ هَذِهِ وَصِیَّتُکَ إِلَى النَّجَبَهِ مِنْ أَهْلِک. قَالَ: وَ مَا النَّجَبَهُ یَا جَبْرَئِیلُ؟ فَقَالَ: عَلِیُّ بْنُ أَبِی طَالِبٍ وَ وُلْدُهُ سلام الله علیهم. وَکَانَ عَلَى الْکِتَابِ خَوَاتِیمُ مِن ذَهَبٍ فَدَفَعَهُ النَّبِیُّ إِلَى أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ وَ أَمَرَهُ أَنْ یَفْکَ خَاتَماً مِنْهُ وَ یَعْمَلْ بِمَا فِیهِ. فَفَکَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ خَاتَماً وَ عَمِلَ بِمَا فِیهِ …

 

  • علائم و ودایع خداوند متعال

 

نوع دوم از علائم و ودایعی که مدعی وصایت باید از آن برخوردار باشد علائمی است که از جانب خداوند متعال در اختیار وصی قرار داده میشود تا به وسیله آن صدق گفتار صادق از کذب گفتار کاذب بازشناخته شود.

اوصیاء پیامبر علاوه بر برخورداری از علائم و ودایع رسول خدا ، باید از علائم و ودایع خداوند متعال نیز برخوردار باشند. این علائم در خصوص تمامی اوصیاء پیامبر مشترک بوده و تمامی آنان از یک قانون تبعیت میکنند.

البته ممکن است که در برخی موارد میزان استفاده ایشان از برخی ودایع و علائم به اقتضای زمان دارای شدت و ضعف بوده باشد. این علائم به دو دسته تقسیم میگردد که عبارتند از:

 

  • علائم و ودایع شخصیتی

بر اساس روایات معصومین ، برخی از علائم ناظر بر شخصیت اوصیاء بوده و شناخت ایشان از طریق شاخصه های موجود محقق میگردد

 

  • قانون شناخت یمانی

 

احمد بصری بر این ادعا است که یمانی مذکور در روایات یکی از حجت های الهی است. لذا جهت پاسخ به این ادعای واهی ابتدا به چند مؤلفه مرتبط با یمانی اشاره شده و مورد بررسی قرار میگیرد

 

یمانی در روایات

 

در خصوص خروج فردی با عنوان یمانی حدود ۱۸ نقل با صرف نظر از رد یا تأیید در منابع شیعی وارد شده است. از این تعداد تنها ۲ روایت به هدایتگر بودن یمانی اشاره کرده و در سایر موارد او را صرفاً به عنوان یک قوای نظامی و خروج کننده که همزمان با سفیانی و خراسانی خروج خواهد کرد معرفی کرده اند. در این بین تنها دو روایت به محتوم بودن یمانی اشاره کرده و حتی سایر روایاتی که محتومات قبل از قیام را شمارش میکنند نامی از یمانی به میان نیاورده اند. …

 

مقدمه

 

یکی از جریانهای انحرافی در مسیر مهدویت جریان مدعی یمانیت است. که خود را وصی و فرزند امام مهدی دانسته و علاوه بر آن خود را حجت الهی میداند موسس این جریان انحرافی فردی با نام احمد اسماعیل بصری معروف به احمد الحسن است که تا کنون بیش از ۵۰ ادعای بی اساس را به خود نسبت داده و از این رهگذر برخی از مومنین را منحرف کرده است. احمد بصری برای اثبات حجیت خود به قانونی خود ساخته متمسک شده و سعی بر آن دارد تا با این قانون به مصاف آیات و روایات متواتر رفته و خود را به عنوان امام واجب الاطاعه و حجت الهی معرفی کند.

 

در این نوشتار ابتدا اشاره ای مختصر به قانون خود ساخته احمد بصری شده و پس از آن با رویکردی انتقادی قانون حقیقی شناخت حجت های الهی از منظر آیات و روایات مورد بررسی قرار گرفته است تا این قانون به عنوان معیاری صحیح برای شناخت حجتهای خداوند محسوب گردیده و مانعی برای مدعیان دروغین بعدی باشد. إن شاء الله .

 

 

دربارهٔ پدیدآورنده کتاب روشن‌تر از خورشید

 

علی محمدی هوشیار

حجت الاسلام و المسلمین علی محمدی هوشیار (متولد ۱۳۶۲، زنجان)، تحصیلات حوزوی خود را در محضر اساتیدی همچون حضرات آیات: سید احمد خاتمی و محمد ناصری پیگیری کرد. همکاری با جامعه المصطفی العالمیه و پژوهشگاه روحانیت ازجمله فعالیت‌های وی است. او علاوه بر تدریس دروس حوزوی تاکنون چندین جلد کتاب و مقاله به رشته تحریر درآورده است. «قیام امام مهدی در روایات شیعه»، «درسنامه شیعه‌شناسی»، «پیشوای اینترنتی (نقد آراء و عملکرد احمد الحسن بصری» «پرسش‌ها و پاسخ‌ها (پیرامون دعوت انحرافی احمد اسماعیل گاطع)» و «درسنامه نقد و بررسی جریان احمد الحسن البصری» برخی از این آثار است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا